Chinese telefoons staan bekend om hun goedkope prijzen, maar minder om hun kwaliteit. In het verleden zijn er een aantal telefoons op de markt gebracht van Chinese makelarij waarbij men keer op keer tegen probleem aanliep. De kwaliteitsproblemen zijn tegenwoordig minder ernstig van aard. In dit artikel gaan we bekijken of de kwaliteit van een chinese telefoon je nog begrenst in het kopen ervan. Als laatste in het artikel bespreken we waar je op kan letten bij het kopen van een telefoon in een chinese webwinkel.

Chinese telefoons stonden vroeger bekend om hun GPS problemen. Iets wat men vaak verweet aan de gebruikte SOC/chipset. Later bleek dat fabrikanten bezuinigde op de antenne’s, wat zorgde voor de slechte GPS positionering. De schermen welke gebruikt werden in de telefoons hadden vaak last van verschillende problemen zoals een incorrecte kleurweergave of een kleurzweem . De kijkhoek was erg slecht, wat er voor zorgde dat niet iedereen even makkelijk op je scherm kon meekijken(soms was dat ook wel makkelijk).  Vaak moeten fabrikanten vele overwegingen maken om te besparen op de kosten. Het komt wel eens voor dat men dan een verkeerde keuze maakt. Tegenwoordig zie je problemen als deze veel minder en behoren ze bijna tot het verleden.

Social Media en beeldvorming.

Het lukt fabrikanten in china steeds vaker om een telefoon met géén of weinig problemen op de markt te brengen.  Door de lage prijs van de toestellen is er vaak weinig budget voor marketing en kom je minder snel achter informatie als deze. De opkomst van sociale media zorgt voor een nieuwe impuls waar de fabrikanten en webshops gretig gebruik van maken om de klant een beeld te geven van hun producten.

Interactie met klant via social media is moeilijker als het lijkt.

Zo zie je meer en meer video’s op youtube verschijnen waar in men uitspraken doet over de kwaliteit. Ook probeert men via social media ondersteuning te bieden aan de gebruikers van telefoons.  Soms met succes, maar soms ook zonder. Social media lijkt vaak simpel. Een berichtje schrijven en je hebt boodschap getoond aan de wereld lijkt het relaas. Echter zijn social media minder beheersbaar als verwacht en merk je soms ook dat er een taalbarriëre is. De fabrikant Doogee is hier een schrijnend voorbeeld van. Berichten zoals  “DG350 can be saved” klinken nog enigzins dramatisch. Ook komt het soms voor dat ze door onvoldende beheersing van de taal een probleem verergeren. Zo lijkt het in sommige berichtgevingen wel alsof ze hun eigen producten de grond instappen (link “DG350 Can be saved!“).

Behalve dat je met een blog, facebook of een ander medium een groot publiek kan bereiken kan je ook aardig wat feedback ontvangen. De facebook pagina van doogee laat zien dat je veel (negatieve) kritiek kan ontvangen van je klanten. Hierdoor lijken de producten van doogee van een lage kwaliteit. Doogee is ook niet echt duidelijk over een eventuele garantie regeling is. Wanneer je problemen hebt met je toestel moet je in sommige gevallen terecht kunnen bij de fabrikant. Een fabrikant als leagoo heeft zelfs een telefoonnummer voor klanten en spreekt over garantie termijn op haar website. Een garantieregeling laat zien dat je vertrouwen hebt in de kwaliteit van je product en dat je service wilt verlenen aan de consument.

Do’s en Don’ts.

Een telefoon kopen in China kan er voor zorgen dat je voor een dubbeltje op de eerste rang zit. Echter is het wel verstandig om van te voren jezelf te informeren over het toestel waar je interesse hebt. De volgende zaken zal je rekening mee moeten houden.

Haal geen telefoon van een webshop waar niemand ervaring mee heeft. Tegenwoordig zijn is er een ruim aanbod van chinese webshops die een redelijk goede afterservice hebben en al een tijd bestaan. Je kunt hierbij denken zoals shops als DealExtreme, Focalprice of banggood. Deze shops doen hun best om klanten te binden en bestaan al geruime tijd.

Betaal met Paypal of een andere betaalmethode welke je kopersbescherming biedt. Lees door op de website van de desbetreffende aanbieder (paypal, creditcardmaatschappij, etc.) h0e de kopersbescherming werkt. Mocht je aankoop niet aankomen, heb je nog kans om je geld terug te krijgen.

Lees je in op fora’s en neem er deel aan. Op fora’s kan je ervaringen van andere gebruikers. Schat de ervaringen op hun waarde. In onze cultuur is het gebruikelijker om te klagen over een product dan lof te uiten. Houd ook rekening met de wet van getallen. Een product wat al 10.000 keer verkocht is zal meer klachten genereren als een product wat maar 1000 keer verkocht is.

Maak gebruik van Reviews. Vind jij dat ene detail belangrijk, maak dan gebruik van een review. Vaak kan een review juist laten zien of jou gewenste details naar voren komen of niet. Bij een video kan je het vaak nog makkelijker zelf zien. Kan je het niet zien, dan zijn er vast we mogelijkheden om de reviewer het te vragen. Schat de betrouwbaarheid van een review op waarde. Mensen die spullen reviewen worden vaak gesponsord d.m.v. gratis reviewsamples. Deze samples zijn niet makkelijk te verkrijgen. De mening van sommige reviewers kunnen dan ook enigzins getint zijn. Immers willen zij hun “sponsoren” niet kwijt.

 

 

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.