De Vodafone Smart 4 Power is het budget toestel van vodafone met een snelle 4G verbinding. Opvallend aan de telefoon is de prijs en dat de chips van MediaTek zijn.

De Vodafone Smart 4 Power is sinds kort op de markt. De meeste toestellen met een 4G verbinding worden geleverd met chips van fabrikant Qualcomm. Deze toestellen zijn over het algemeen enigzins aan de prijzige kant.

Vodafone levert dit toestel onder de eigen naam en is een gerebrande versie van een chinese fabrikant. M.a.w: Vodafone koopt chinese toestellen in (stelt misschien nog bepaalde eisen aan de fabrikant) en plakt er hun eigen sticker op.

Dit toestel is voorzien van MT6582 Soc welke uit de stal komt van het Chinese MediaTek. Normaal gesproken heeft deze soc  géén 4g.  Door het toevoegen van de “MT6290 4G baseband chi”  is dit nu wel mogelijk. 

Het gebruik van de “MT6290 4G baseband chip”  zal er voor zorgen dat men vaker goedkope telefoons met 4g ondersteuning op de markt zullen komen.

Kopen of niet kopen?

Het toestel geeft in eerste instantie een positieve indruk. Het grote scherm van 5 inch met een resolutie van 1280 8 720 pixels springt in het oog. De relatief grote capaciteit van de batterij (3000mah) draagt ook zijn steentje bij. De volgende review van tweakers.nl laat zien dat het toestel niet echt een aanrader is door de wat tragere variant van de mtk6582. Ook heeft de Vodafone Smart 4 Powererg weinig rom geheugen in relatie tot de prijs. Het kan verstandig te zijn om even verder te kijken voor een aanbieding. De meeste gebrui

Door de introductie van nieuwe soc’s met 4g ondersteuning gaan er veel nieuwe modellen uitkomen in china. Ook  lijken de prijzen ietwat te dalen voor 3g toestellen. 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.