Vandaag bespreken we de Leagoo lead 1. De Leagoo Lead 1 kenmerkt zich door het ontwerp, 8GB ROM en gesture sensing. We gaan kijken hoe deze smartphone presteert en of het apparaat zijn geld waard is. Deze telefoon is ons verstrekt als review sample door nl.focalprice.com, waarvoor dank. 

Specificaties.

 • mt6582 Soc.
 • 1GB RAM
 • 8GB ROM
 • 5.5″ IPS OGS scherm met 267 PPI.
 • 1280*720 HD resolutie.
 • Rear camera 13 MP and back camera
 • 720P video.
 • 2200 mAH batterij.

Design.

Het design lijkt erg veel op de Doogee DG2014. De telefoon is in meerdere kleuren te krijgen, doordat je de achterkant kan verwisselen door een exemplaar met een andere kleur. De achterkant is dan in de kleur wit, zwart, lichtblauw of metallic roze. De telefoon heeft een strakke vierkant ontwerp met scherpe hoeken. De zijkanten zijn geaccentueerd door metalen strips. De camera is geaccentueerd door metalen accenten. Wanneer het scherm uit is de voorkant één groot zwart vlak. De telefoon voelt degelijk aan, degelijker als een samsung telefoon. De achterkant heeft een reliëf, er zijn kleine putjes in geslagen. De telefoon valt op door zijn grootte.

Verschillen met de Doogee DG2014.

Zoals gezegd doet het design denken aan de Doogee DG2014. Echter is deze telefoon 0.5 inch groter. De batterij capaciteit is geen 1750 mAh maar 2200 mAh. De prijs van de DG2014 is over het algemeen toch iets duurder.

Camera.

De camera aan de voorkant is een 13 megapixel sensor. De camera werkt vrij snel en de foto’s zijn redelijk goed voor een camera in deze prijscategorie. Ze missen wel wat detail en zijn niet al te scherp. De camera maakt snel gebruik van de flits. Wil je mooie foto’s maken dan zal dat overdag zijn, wanneer er veel licht is of in een ruimte met voldoende verlichting (kantoor of winkelruimte). Als je je foto’s goed wilt vastleggen als een herinnering is het verstandig om een extra camera mee te nemen.  Voor het snelle huis, tuin en keuken gebruik is de camera afdoende.

Scherm.

De Leagoo Lead 1 beschikt over een groot 5.5 inch scherm. Het scherm heeft een resolutie van 1280*720 en komt hiermee uit op een pixeldichtheid van 267 PPI. Het is hiermee niet het allerscherpste scherm. Wanneer je de telefoon in gebruik neemt is het scherm prettig om naar te kijken. De kleuren worden goed weergegeven.

Dagelijks gebruik.

De telefoon is nogal groot. In het begin is dat wel even wennen. Je hebt het gevoel een tablet in je handen te hebben. Dat lijkt nadelig, maar wanneer je je telefoon gebruikt om het internet af te struinen is het erg prettig. Immers zorgt het grote scherm ervoor dat je telefoon goed kan bedienen. Waar het met een kleine telefoon nog weleens priegelen is om iets aan te klikken, zal je dat met deze telefoon minder snel overkomen. De telefoon maakt gebruik van gesture sensing. Wanneer het scherm uit staat hoef je een gebaar uit te voeren en er volgt een actie. Bijvoorbeeld:

 • Tweemaal kort tikken op het scherm en je telefoon is ontgrendeld. Dat werk lekker snel.
 • Een grote C op het scherm tekenen zorgt ervoor dat je telefoon de camera app opstart.
 • Wanneer je een W tekent word de internetbrowser gestart (W = World Wide Web).

Heb je de camerapp al eerder op de dag opgestart gaat het ontgrendelen en openen van de app supersnel, immers zat de app nog in het geheugen.

Android 4.4

Nog niet alle chinese telefoons maken gebruik van android 4.4. De Leagoo Lead 1. Android 4.4 bevat software verbetering waarmee het besturingssysteem android net iets soepeler loopt en er beter wordt omgegaan met het geheugen. We hebben dit niet kunnen meten, maar in het gebruik van het toestel zijn er géén haperingen in de animaties van android.

Accuduur.

De Leagoo Lead 1 is voorzien van een 2200 mAh batterij. Wanneer je de telefoon normaal gebruikt om even wat berichten te sturen, af en toe te bellen of even te internetten, kan je er makkelijk één dag mee vooruit. Wanneer je een film kijkt of  een 3d spel speelt zie je de batterij snel achteruit gaan. Wanneer je intensief gamed op je mobiel is het bij meeste toestellen gebruikelijk dat je deze tussentijds moet opladen. De lead1 is hier geen uitzondering op.

Testen.Screenshot_2014-08-18-08-06-42

Snelheid.

De antutu score is bij de leagoo lead one een nette score van 17535. Dit is voor een mt6582 processor een nette score en laat zien dat het apparaat het maximale uit de hardware haalt.

Alternatieven

Links.

Leagoo lead 1 Video Review

Eindoordeel

Allereerst wil ik benadrukken dat de Leagoo Lead 1 een heel mooi toestel om te zien is. Het ligt erg lekker in de hand en voelt stevig aan. Ook een gimmick als gesture sensing kan erg handig zijn om de telefoon te ontgrendelen of een foto te maken. Het toestel heeft voldoende geheugen, wat er voor zorgt dat je veel apps kan installeren voordat je een melding krijgt dat het geheugen vol zit. De camera is niet bijzonder goed, maar in deze prijsklasse kan dat nog wel vergeven worden. De Leagoo Lead 1 is verkrijgbaar in Chinese webshops rond de € 100,- euro. Hiermee is de Leagoo Lead 1 een echte prijspakker en zul je in een nederlandse winkel niet snel het dubbele moeten uitgeven voor een telefoon met vergelijkbare specificaties. Alternatieven.
Performance80%
Accuduur85%
Design95%
Bouwkwaliteit90%
Features80%
Prijs100%
Sterke eigenschappen
 • Uitstekend Design
 • 8GB ROM
 • Prijs
Zwakke eigenschappen
 • Camera heeft moeite mooie afbeeldingen te maken
 • Zwakke Batterij
88%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
90%

Over de auteur

6 reacties

 1. Kees

  erg summier overzicht. Wat zeker belangrijk is, is de kwaliteit van de camera’s, hoe is het geluid van de speakers, hoe goed (of niet) werkt GPS, etc.

  Beantwoorden
  • Jan van Hest

   Bedankt voor je feedback. Daar kan ik wat mee. Ik zal in het vervolg voorbeeldopnames maken bij een review. Gps durf ik nog niet een uitspraak over te doen. Ook al werkt gps bij mij prima, is dat geen garantie voor andere toestellen. Wel had ik er meer aandacht aan kunnen geven.

   Mocht je specifieke vragen hebben mag je altijd een comment achterlaten.

   Beantwoorden
 2. Niels

  Hallo, ik heb zelf ook een leagoo lead 1, en ik vind dit op alle fronten een goede en snelle telefoon. Aleen de batterij is heel heel erg slecht hij gaar al uit op 60%.
  Ik zou deze telefoon niet aanraden.

  Gr. Niels

  Beantwoorden
 3. Frederic

  Leagoo lead is erg mooi toestel. De batterij is erg snel leeg maar makkelijk op te lossen met draagbare accu. Verder vind ik het geluid wel erg stil, staat op max daarentegen. Bestaat er geen code zodat opgelegde geluidslimieten kunt omzeilen?

  Beantwoorden
  • Jan van Hest

   Dag Frederic!

   Bedankt voor je comment.

   Meen dat het te bewerkstelligen is op de volgende manier. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2248396.

   Ik heb het zelf nooit uitgeprobeerd. Na het veelvuldig laten stuiteren van mijn Leagoo Lead 1 is het apparaat overleden. Ik kan het niet voor je uitproberen.

   Ik meen dat er ook nog iets is als een mtk engineering mode bij dit toestel. (Bijna alle mediatek toestellen)Hier hoef je als het goed is geen extra app voor te installeren. Het zou er al op moeten staan. Wanneer je de code *#*#3646633#*#* invoert in je dialer komt er een vergelijkbaar programma naar voren. Gan dan naar “Hardware testing” -> “audio” -> “Loudspeaker Mode” verander de waarde 128 naar 145. Waarde 150 kan je speaker kapot maken.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.