Laatst hebben we gesproken over de nieuwe toppers van Leagoo uit de “Leagoo Elite” Serie. Dat wil niet zeggen dat we de andere modellen moeten vergeten. De Leagoo Lead 3S is het budget model van Leagoo. Er is niet absurd bezuinigd op dit toestel. Het toestel komt met 8GB ROM en 1 GB RAM. We gaan eens bekijken wat dit toestel, geleverd door Gearbest.com, ons heeft te bieden. Mocht je interesse hebben in dit toestel vergeet niet gebruik te maken van de couponcode WHF3S

Leagoo Lead 3 VS Leagoo Lead 3S.

De Leagoo Lead 3 en de 3S hebben beiden hetzelfde uiterlijk. De 3S heeft een aantal kleine verbeteringen in de hardware, waarmee het toestel iets beter gewapend is voor de toekomst. De leagoo lead 3S heeft 1GB RAM/8GB ROM ipv 512MB/4GB ROM.

Specificaties.

De Leagoo Lead 3S is verkrijgbaar voor 70 euro. Voor deze prijs levert het apparaat nette specificaties. Belangrijkste kenmerken:

  • Mediatek MT6582. (1.3 GHz Quadcore processor / MALI-400 MP2 kern)
  • 1GB RAM
  • 8GB ROM
  • 8MP rear Camera
  • 2MP front Camera
  • 1600ma Camera
  • 540*960 IPS

Design.

De Leagoo Lead 3S is voorzien van een simpel ontwerp, doch niet saai. De achterkant toont een pixel-textuur. Dit pixel ontwerp hebben we eerder gezien bij de Doogee DG350. Deze textuur is voorzien van een matte afwerking, voelt niet glad aan en laat geen vette vingers achter. Het toestel is omlijnt door een verschroomd plastic randje. Tegenwoordig maakt men vaker gebruik van metalen accenten, echter kan men dit in deze prijsklasse niet verwachten. Deze rand breekt het ontwerp en zorgt ervoor dat het er niet saai uitziet. Vaak storen mensen wanneer een camera aan de achterkant van een toestel uitsteekt. Bij dit toestel zal men hier geen last van hebben, immers is de camera is verzonken in de achterkant.

 

Verpakking.

De verpakking is vergelijkbaar met die van de leagoo lead 1. In de doos vind je een lader, usb-kabel, het toestel, een accu, een headset en de bijbehorende beschrijvingen. De beschrijving zijn simpel, maar helpen je wel op weg met het plaatsen van de simkaart. De headset is een simpel model. Voor het beluisteren van muziek is het niet een echter aanrader. Echter voor het voeren van handsfree gesprekken is het wel handig. de lader is compact (makkelijk voor op reis) en voor zien van een simpele standaard usb-kabel.

Gebruik.

Het toestel is voorzien van een wifi verbinding welke goed werkt. De GPS sensor in het apparaat heeft bij het geleverde review toestel enige moeite om een fix te vinden. Wanneer met een internetverbinding heeft is deze significant beter.

Benchmark.

Zie de videoreview om een deel van de 3d mark benchmark te bekijken. De overige benchmarks geven exact dezelfde resultaten als bij andere toestellen met een mtk6582 SOC.

Alternatieven.

Conclusie.

Leagoo heeft met de 3S een leuk toestel geleverd voor een mooi prijs. De verbeteringen t.0.v. de voorgaande versie waren nodig om het apparaat prettig in gebruik te maken en zijn de extra euro’s zeker waard. Om de prijs wat lager te houden heeft het toestel een wat lagere resolutie, doch oogt het scherm scherp en is de kleurweergave buiten verwachting. Het toestel is voor deze prijsklasse goed voorzien van geheugen. 1GB  RAM en 8 GB ROM zorgen ervoor dat het toestel snappy aanvoelt en je er aardig wat apps op kwijt kan. Het toestel zal niet de zwaarste 3d games vloeiend kunnen spelen, echter een rondje racen in de game Asphalt is geen probleem. Het apparaat kan krap een dag mee, de 1600ma batterij is enigzins krap. De ietwat lagere resolutie zorgt er wel voor dat er wat minder aansprak wordt gedaan op de batterij als andere toestellen. Heb je een krap budget of stel je niet de hoogste eisen aan een telefoon kan je goed met de Leagoo Lead 3S uit de voeten. Houd rekening met de wat lagere resolutie en de wat krappere batterij. Ondanks deze punten krijg je er een mooi, degelijk toestel voor terug, met voldoende geheugen. De lagere prijs zal er vast voor zorgen dat mensen ook overwegen dit toestel cadeau te doen voor één van hun naasten. Kortom een leuke telefoon met een sublieme prijs/prestatie verhouding.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.